Sunday, January 1, 2012

Mengapa begitu ramai umat Islam yang turut serta bergembira merayakan malam tahun baru?

Sesungguhnya semakin datang tahun seharusnya mengingatkan kita kepada kematian, bahawasanya ajal kita semakin dekat dan kelak kita akan diminta bertanggungjawab di akhirat kelak dan bukannya bersorak, berpesta, bergembira menghambur-hamburkan wang atau bahkan sampai mengganggu orang lain dengan meniup trompet dan menyalakan mercun.

Namun mengapa begitu ramai umat Islam yang turut serta bergembira merayakan malam tahun baru? Apakah dengan merayakan tahun baru boleh memberikan manfaat bagi agamanya? Apakah dengan merayakan tahun baru boleh menambahkan keimanannya? Ataukah dengan merayakan tahun baru dia akan di redhai oleh Allah Maha Pencipta?
0 Responses to “Mengapa begitu ramai umat Islam yang turut serta bergembira merayakan malam tahun baru?”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam