Saturday, June 29, 2013

Tentera Nato diserang hujan batu

Ribut pelik melanda salah sebuah pangkalan udara NATO terbesar di Afghanistan mengakibatkan kerosakan lebih daripada 80 buah helikopter. Ribut yang berlaku selama setengah jam itu telah berlaku pada  akhir April lalu menyebabkan kipas helikopter patah serta keretakan pada tingkap helikopter. Badan logam helikopter tersbut juga mengalami kerosakan.

Ribut itu membawa hujan batu yang begitu kuat mengakibatkan program perbaikan intensif yang akan memakan masa lebih daripada tiga minggu dan  hanya mempunyai lapan buah helikopter yang dapat berfungsi.

Hujan batu sebesar bola golf melanda pengkalan nato yang terletak di gurun bersuhu 50 darjah celsius itu.Wallahu'alam bissawab والله أعلمُ بالـصـواب

1 Responses to “Tentera Nato diserang hujan batu”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam