Saturday, September 21, 2013

Brigades al-Qassam beri amaran kepada kumpulan Tamarod


Detik Islam - Gambar (atas) di Facebook yang menunjukkan anggota bersenjata Izz ad-Din al-Qassam memberi amaran kepada kumpulan Tamarod di Gaza yang mahu mengambil bahagian dalam demonstrasi yang dirancang pada Nov 11 akan datang.

Pergerakan Tamarod Gaza telah dibentuk mengikut garis yang sama rakan mereka di Mesir yang telah menggulingkan Ikhwan Islam di sana selepas demonstrasi besar-besaran yang bermula 30 Jun. Pergerakan Tamarod di Gaza dengan matlamat mereka adalah untuk menggulingkan kerajaan pimpinan Hamas.

Sebahagian daripada kempen media terhadap Tamarod, Kementerian Dalam Negeri mengumumkan pada 6 September lalu di sidang akhbar dan disiarkan oleh Hamas milik Al-Aqsa televisyen, bahawa pihak berkuasa telah menahan beberapa orang yang telah mengaku membuat perancangan untuk membuat kekacauan.
Kumpulan Tamarod di Mesir diketuai Mahmoud Badr dengan foto Hassan Nasrallah syiah hizbullah


1 Responses to “Brigades al-Qassam beri amaran kepada kumpulan Tamarod”




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam