Thursday, October 23, 2014

Tidak Pernah Solat Tetapi Allah SWT Anugerahkan Kaya Raya ???


Wahai Sahabat-sahabatku yang baik . . Jangan lupa, disebalik kegembiraan yang kita kecapi ketika ini,timbulkan juga sedikit rasa ‘waspada’ . Adakah nikmat yang diberikan Allah ini benar-benar 1 anugerah yang dihulur Allah dengan penuh kasih sayang dan hidayah? Atau adakah 1 ‘istidraj’ yang dicampak Allah dengan penuh murka kerana ingin kita semakin hanyut dan jauh daripada petunjuk-Nya? Nauzubillah . . Semoga kita dijauhkan daripada sesuatu seperti itu . Justeru, Semaklah hati kita selalu.

” ingatlah Allah tidak menyukai setiap orang yang sombong lagi membanggakan diri” . (Al-Hadid 57: 22-23)

*Sumber dari peribadirasulullah.wordpress.com

0 Responses to “Tidak Pernah Solat Tetapi Allah SWT Anugerahkan Kaya Raya ???”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam