Wednesday, November 25, 2015

Kisah Seorang Hamba Mind Control


Di sebuah restoran, membe2 sembang pasal MH370, 9/11 etc.. tetiba ada sorang cikgu cakap mcm ni : ”yg percaya Illuminati dan Freemason tu sebenarnya paranoid, fanatik, taksub,terpesong akidah bla bla bla… sihir.. sembah setan.. karut… bla bla bla….. ‘

…ustaz pun masuk mencelah, kenapa tuan kata begitu? apa yg karut?

…dia menjawab : ”kita hanya berpegang pada Quran dan ajaran islam, hidup pasti selamat…..baca surah al kahfi.. bla bla bla”

…ustaz tanya : ”betul ke kau berpegang pada Quran, dan betul ke hidup kau selamat?? bukan ke skrg ni kau sedang menggunakan sistem Freemason?? seperti riba, ubat-ubatan, vaksin, pendidikan, makanan dan byk lagi? wang kertas yg ko pegang tu pun milik freemason, nampak tu lambang anjing firaun?

…tu maggi + air coke yg kau makan tadi, produk freemason. bertujuan utk meracun kau perlahan2.

…kenapa percaya yg 9/11 angkara Osama Laden? kenapa mudahnya kau termakan fitnah dajjal

…kenapa bermatian pertahankan yg MH370 terhempas dilautan Hindi? bila diberitahu ini angkara freemason, kau melenting? kesiannya….

…buku teks sejarah, sains yg kau buat mengajar di sekolah pun dah diputar-belit oleh freemason, byk lagi kalo nk buktikan. aku malas je nk berhujah panjang2.

…kau tau tak skrg Freemason sedang menggali di bawah tapak masjid Al Aqsa utk mencari ‘Holy Grail’ peninggalan zaman Nabi Sulaiman AS, dan mereka sedang membina Kuil Sulaiman?

…Ok aku nk tanya, apa maksud surah Al-Baqarah:102? Apa yg kau fhm sgt tentang Quran?

Cikgu : errr… errr….

…ustaz pun bacakan maksudnya :

“…dan mereka mengikuti apa yang telah dibacakan oleh syaitan-syaitan di zaman kerajaan Nabi Sulaiman. Dan bukanlah Nabi Sulaiman itu kafir tetapi syaitan-syaitan itulah yang kafir. Mereka mengajarkan sihir kepada manusia dan apa yang diturunkan kepada dua malaikat Harut dan Marut di Negeri babil, sedang mereka berdua tidak mengajar seorang pun melainkan setelah mereka menasihatinya dengan berkata, “Sesungguhnya kami ini hanyalah cubaan (untuk menguji imanmu), oleh itu janganlah engkau menjadi kafir (dengan mempelajarinya)”. Dalam pada itu ada juga orang mempelajari dari mereka berdua… Dan demi sesungguhnya mereka (kaum Yahudi itu) telahpun mengetahui bahawa sesiapa yang memilih ilmu sihir itu tidaklah lagi mendapat bahagian yang baik di akhirat…”; – Al-Quran: Al-Baqarah:102

…ustaz bersuara : kau ni sebenarnya dah kena ”’mind control” dgn freemason.. nama je cikgu.. tapi mcm katak bawah tempurung. Sbb tu Allah suruh kita mengkaji

Cikgu : owh ye ker.. aaa malas lah fikir

…ustaz : ooo… ini ke yg ko maksudkan ”berpegang pada Quran pasti selamat?”

*Cikgu tu da bengang, diam sambil buat2 tak dengar.. tekan2 handphone mcm bz, buat2 tengah taip konon2, nk cover malu letteww

Ustaz bacakan surah Al A’raf :

“Manusia yang mempunyai hati tetapi tidak mahu memahami dengannya,mempunyai mata tetapi tidak mahu melihat, mempunyai telinga tetapi tidak mahu mendengar (ajaran dan nasihat) mereka itu seperti binatang ternakan, bahkan lebih sesat lagi. Mereka itulah orang-orang yang lalai.” (Surah Al A’raf Ayat 179)

*sumber peribadirasulullah.wordpress.com

0 Responses to “Kisah Seorang Hamba Mind Control”




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam