Sunday, January 18, 2015

Simbol Syaitan Raksasa Kelihatan Dalam Google Earth di Wilayah Kazakhstan

kazakstan

Sebuah pentagram besar terukir di tanah di kawasan terpencil Kazakhstan menyebabkan kebingungan atas teori konspirasi selepas gambar itu muncul di Google Earth muncul kembali dalam sebuah blog ilmiah popular, The Daily Mail melaporkan pada hari Jumaat.

Bintang pecah lima berukuran 366 meter dengan diameter dan terletak di pantai selatan Tobol Reservoir di bahagian utara Kazakhstan. Hampir tidak ada tanda-tanda manusia bertempat tinggal di kawasan tersebut; penempatan yang terdekat adalah bandar Lisakovsk, kira-kira 12 batu (20 kilometer) ke arah timur.
simbol setan

Tidak diketahui apa alasan simbol dan lokasi itu berada di kawasan tersebut yang jauh dari pusat penempatan di negara tersebut.

simbol setanPentagrams ini umumnya berkaitan dengan penyembahan setan, tetapi juga digunakan kumpulan berhala seperti Wicca, Bahai dan Tao China, serta neopagan dan pengikut ahli matematik Yunani, Pythagoras.

Beberapa pengulas membuat kesimpulan bahawa simbol itu adalah karya seorang pemuja setan. Lain menduga bahawa itu sisa-sisa sebuah pengkalan tentera Rusia, atau laman web yang ditinggalkan dari markas tentera era-Soviet. Kazakhstan adalah sebahagian dari bekas Kesatuan Soviet hingga kemerdekaan pada tahun 1991.

*Sumber dari eramuslim.com

0 Responses to “Simbol Syaitan Raksasa Kelihatan Dalam Google Earth di Wilayah Kazakhstan”




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam