Tuesday, March 1, 2016

Menangis Mendengar Suara Merdu Presiden Turki Mengaji


Dalam sebuah video yang dimuat naik di youtube, Presiden Turki, Recep Tayyip Erdogan, kelihatan sedang melantukan ayat-ayat suci Al-Quran yang disaksikan langsung oleh pegawai yang lain.

Sungguh amat merdunya suara Erdogan takkala melantukan ayat-ayat suci Al-Quran. Ayat Quran yang dibaca adalah dari surah Al-Baqarah ayat 1-5.

Erdogan merupakan sosok pemimpin yang paling berpengaruh di Eropah bahkan di dunia.

"Orang-orang bertanya kepada saya tentang sebab kejayaan saya dalam membasmi bandar dari berbagai persoalannya. Maka saya katakan, kami mempunyai senjata yang tidak kalian miliki. Senjata itu adalah keimanan. Kami mempunyai akhlak Islam, teladan bagi umat manusia, Rasulullah Saw."

Mari lihat video Erdogan saat mengaji ...
Masya Allah,,, dengar ayat-ayat suci Al-Quran dilantukan dengan merdu membuat mata ini nangis, sebagaimana dilantukan oleh Erdogan.

sumber http://www.sukasaya.com/

0 Responses to “ Menangis Mendengar Suara Merdu Presiden Turki Mengaji”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam