Wednesday, August 5, 2015

Soal Jawab UAI: Apa Pandangan Ustaz Mengenai Rombakan Kabinet?


1. Apa pandangan ustaz mengenai rombakan kabinet?
- Aku bukan menteri nk komen ape ape cume nk kabo leni kezoliman bermaharajalela,kawan tu nk minta pencerahan dan pembetulan mengenai mslh salah laku tp akhirnya dia dipecat dr pasukannye sendiri,jadi xdok bende nok kabo cume dok kire la dari parti mana pun pakat kembali la pada Allah belaka laka xdok lama doh kita ni.Hok mana yg masih tidak bersama kebenaran pakat kembalilah kpd kebenaran.

2. Bile tiba hari raya takbir raya boleh sampai waktu bila?
- Kalau solat aidilfitri boleh takbir raya ni lepas masuk waktu maghrib pd hari raya pertama hinggalah selesai solat hari raya aidilfitri tp jangan ggu org tgh2 malam plok.

3. Saya jadi imam lepas sehari pd itu baru saya sedar kaki sy ade cat perlukah sy kabo ke makmum?Kene qadha balik ke?
- Kalu dia yakin cat itu kene sebelum dia solat dan cat tu banyak plok di kakinya maka xdok maaf baginya wajib ganti balik solat dan tak wajib pun bgtahu kpd makmum krn makmum yg terssmbunyi dr kecacatan dimaaf pd syarak tp kalu makmum napok doh wajib dia mufaroqoh

4. Saya minat seorang wanita sy diam simpan perasaan dan xluahkan pdnya adakah besar pengorbanan sy?
- Kalu mu minat mu g mintok la kalu xmbuh mintak mu tggulah dia mintak mu,boleh mintak kaseh org cume haram meminang atas tunangan orang,org puang belambok leni mintok lah jgn wak senyap gtu.
Wallahua'lam semoga perkongsian ini bermanfaat pakat share dari page koleksi shortnote kuliah ustaz azhar idrus deh.

*sumber Klip Soal Jawab Agama Ustaz Azhar Idrus 

0 Responses to “Soal Jawab UAI: Apa Pandangan Ustaz Mengenai Rombakan Kabinet?”




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam