Friday, December 25, 2015

Kesan Kenyataan Donald Trump, Keluarga Muslim Inggeris Ini Tidak Diperbolehkan ke Disneyland di Amerika?


PERDANA Menteri David Cameron didesak untuk melakukan campur tangan setelah sebuah keluarga Muslim Inggeris dilarang melawat Disneyland di Amerika Syarikat, Rabu (23/12/2015). Demikian dilansir oleh World Bulletin.

Keluarga Mohammad Tariq Mahmood dilarang naik penerbangan ke Los Angeles di lapangan terbang Gatwick London pada Selasa minggu lalu oleh pegawai imigresen.
Menurut Mahmood, yang membuat perjalanan dengan saudara dan sembilan anak-anak mereka, mengatakan bahawa para pegawai imigresen tidak memberikan alasan mengapa melarang rencana perjalanan mereka.

Mohammad Tariq Mahmood

"Oleh kerana saya mempunyai janggut dan kadang-kadang memakai pakaian Islami, saya dilarang, dan ditanya sedemikian rupa," tambah Mahmood kepada BBC. "Saya merasa itu adalah sebahagian dari perjanjian penerbangan."

Ironisnya, sampai saat ini, keluarga Mahmood juga belum boleh mengambil dana kos penerbangan - sekitar £ 9,000.

Anggota parlimen Inggeris dari Parti Buruh Stella Creasy telah meminta Cameron untuk menyiasat apa yang terjadi. Downing Street langsung menegaskan bahawa sang perdana menteri akan bertindak balas terhadap permintaan Creasy.

"Perbincangan online dan offline bergema dengan rasa takut yang berkembang bahawa Muslim Inggeris ini sedang mengalami kesan kenyataan Donald Trump, yang menyeru Muslim tidak dibenarkan masuk ke Amerika," ujar Creasy.

*sumber islampos.com

0 Responses to “Kesan Kenyataan Donald Trump, Keluarga Muslim Inggeris Ini Tidak Diperbolehkan ke Disneyland di Amerika?”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam