Wednesday, March 1, 2017

Subhanallah, Dua Wanita Cantik Palestin Ini Tukarkan Sampah Alam Sekitar Jadi Kayu Bakar


SIAPA sangka wanita-wanita cantik lagi bijak asal Palestin ini mampu mengimbangi sampah persekitaran menjadi kayu bakar. 

Dilaporkan Reuters, Mereka adalah Faeda dan Walaa Yamak. Kedua-dua wanita cantik ini menukar sampah yang ada di sekeliling persekitaran tempat tinggal mereka menjadi kayu buatan yang dapat digunakan sebagai bahan bakar untuk memasak atau memanaskan diri.

Selain memanfaatkan kitar semula di persekitaran, pengeluaran kayu buatan FAEDA dan Walaa ini justru menjadi pekerjaan baru bagi perempuan lain di wilayah Tebing Barat lho.

Subhanallah, walaupun dalam keadaan yang serba terbatas namun daya kreatif dan daya juang kedua-dua wanita Palestin ini patut ditiru dan dihargai untuk kita.

0 Responses to “Subhanallah, Dua Wanita Cantik Palestin Ini Tukarkan Sampah Alam Sekitar Jadi Kayu Bakar”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam