Wednesday, October 2, 2013

Mr Bean masuk Islam?

Berita menggemparkan berkaitan tokoh komedi dari Britain, Rowan Atkinson atau lebih dikenali sebagai 'Mr Bean' telah memeluk Islam pada 1 Oktober lalu, kini tersebar ke seluruh dunia melalui laman web dan media sosial.

Berita terawal dilaporkan oleh sadabladi.com dan salah sebuah media Israel israellycool.com.

Menurut kedua-dua media tersebut, Mr Bean menjelaskan penyebab utama beliau memilih Islam setelah menonton filem Innocent of Muslim, filem yang membuat fitnah dan menghina Nabi Muhammad.

Mr Bean tidak bercakap banyak ketika ditanya media, hanya mengangkat satu jari saja sebagai isyarat dia telah bersyahadah.

Menurut beberapa sumber portal media, disebutkan Sheikh Rashid Ghannousyi pemimpin parti An Nahdah dari Tunisia adalah salah seorang pembimbing Mr Bean.

Mr Bean terkenal dalam siri komedinya di samping beberapa buah filem Box office termasuk Johnny English.

Hingga kini, media- media arus perdana di United Kingdom Inggeris masih belum menyiarkan berita ini walaupun media Arab sudah heboh membahaskanya.


3 Responses to “Mr Bean masuk Islam?”

 • October 3, 2013 at 2:04 PM
  Woooww...never late to be better Bean.
 • Allahuakhbar...
 • Allahuakhbar... • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
  p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

  Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

  Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

  Back To Top
  Profile Picture
  ©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
  Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
  E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam