Wednesday, August 6, 2014

Di Belgium “Anjing Boleh Masuk, Yahudi Dilarang”

No Jews Allowed

Seorang editor dari akhbar Jewish News berasal dari Belgium menceritakan ada beberapa insiden kebencian terhadap kaum yahudi merebak di Belgium sejak Israel menyerang dan membunuh ribuan penduduk Gaza 

Pertama, sebuah kedai pakaian di Antwerpen melarang untuk melayani pelanggan wanita Yahudi Ortodoks. 

Kemudian, sebuah tanda digantung di sebuah kafe di Liège yang tertulis "Anjing Boleh Masuk, Yahudi dilarang," dan di Brussels, slogan-slogan seperti "Matilah orang-orang Yahudi" dinyanyikan oleh para penunjuk perasaan anti keganasan. 

Awal bulan ini, terdapat 120 doktor di Belgium menyeru boikot terhadap Israel. 200 orang Belgium yang pro-Israel menandatangani surat terbuka mengkritik boikot seruan para doktor tersebut sebagai tanda protes.

*Diterjemahkan oleh Detik Islam dari sumber islampos.com

0 Responses to “Di Belgium “Anjing Boleh Masuk, Yahudi Dilarang””
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam