Wednesday, October 29, 2014

Video: 20 Tan Bom Untuk Hancurkan Sebuah Bendera ISIS
Entah apa yang difikirkan oleh pesawat pejuang AS yang menjatuhkan bom seberat 20 tan hanya untuk menghancurkan sebuah bendera milik negara Islam Iraq dan Syria (IS) di atas Bukit Tel Barli di sebelah barat bandar Kobanî, Syria.

Seperti laporan berita AFP Perancis menyatakan "pesawat Amerika telah menjatuhkan bom lebih dari 20 tan hanya untuk menjatuhkan bendera kecil IS di atas Bukit Tel barli Syria."

Dalam rakaman video yang dimuat naik ke rangkaian video sosial youtube menunjukkan bahawa 2 pejuang IS yang memasang bendera di atas gunung, berlari apabila mendengar suara desingan pesawat udara AS.

Berikut rakaman video tersebut:

0 Responses to “Video: 20 Tan Bom Untuk Hancurkan Sebuah Bendera ISIS”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam