Monday, February 1, 2016

Syiah memusuhi Sunni


Ada seorang hamba Allah cerita kat ana, mereka ajar anak-anak mereka benci dekat Sahabat Nabi daripada kecil lagi. Ada seorang datuk ni dia meniaga dekat Iran, dia kata, orang yang dah jumpa dia dia kata kau Sunni kan? Aku nasihat kau satu lah, kesian kat kau, jangan berniaga kat Iran, kalau orang Iran tahu kau Sunni dia akan tipu kau habis-habisan.

Dulu dekat Iran kau tahu Proton punya kilang. Sekarang dah lingkup habis. Dia tahu kita Sunni, kelentong habis-habisan sampai lingkup Proton dekat Iran.

Saya punya sepupu buat filem dokumentari konvoi superbike daripada Malaysia ke Mekkah, motor superbike. Mereka masuk dekat Iran. Sampai kat Iran kena tangkap. Kena tangkap, tutup mata.

Soalan pertama dia tanya, “Kau orang Sunnah ke orang Syiah?.” Jadi budak-budak superbike tak tahu, jawablah, “Sunni.” Dia kata macam tu punya marah mereka.

Semasa masuk lif, ada satu couple masuk dia tengok ada lambang Malaysia, dia kata, “Sunni..Sunni, I am Sunni (sambil tunjuk isyarat diam).” Sampai macam tu takut.

Jadi kita tak tahu kisah sebenar rupa-rupanya Ahli Sunnah Wa Jamaah di Iran ditindas dengan sedahsyat-dahsyat. Penindasan. Sebab tu tak mustahil, tak pelik apabila Iran hantar ribuan bala tentera ke Syria untuk bunuh seramai yang mungkin umat Islam di sana.

Kalau orang yang tak mendalami isu ini, dia kata ini semua bayangan Amerika, bayangan Yahudi, kita umat Islam terpengaruh.

Yahudi..Yahudi, Amerika..Amerika, kau jangan lupa pada Syiah ni.

*sumber https://aidcnews.files.wordpress.com

0 Responses to “Syiah memusuhi Sunni”




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam