Wednesday, February 3, 2016

Kereta Kebal Pertama Buatan Hamas

Hamas produksi tank

Izzuddin Al Qassam kembali membuat kejutan. Pada peringatan syahidnya 7 warga Gaza di terowong bawah tanah, Ahad (31/1/2016), sayap tentera Hamas itu melancarkan tank pertama pengeluaran Gaza.
Pelancaran kereta kebal itu dihelat secara terbuka dengan dihadiri ribuan warga dan disiarkan oleh Aqsa TV, lapor media Turki Yeni Akit.

 

Dalam pelancaran, tampak sekurang-kurangnya tiga pasukan Izzuddin Al Qassam naik di atas kereta kebal tersebut. Sedangkan di sekitar tank, tampak puluhan pasukan Izzudin Al Qassam yang juga memakai topeng agar wajahnya tidak dikenali.
Pelancaran tank pengeluaran Hamas itu membuat Israel tercengang. Time of Israel belum boleh mempercayai bahawa kereta kebal tersebut adalah pengeluaran Hamas. Media Israel itu menyebut "tank yang mirip tank Israel" ketika memuatkan foto pelancaran tersebut.
Selain melancarkan tank, dalam peringatan syahidnya 7 warga Gaza di terowong bawah tanah yang dihancurkan Israel itu, Izzuddin Al Qassam juga mengancam Israel bahawa mereka mempunyai tawanan tentera Israel untuk ditukar dengan tahanan Palestin sebagaimana pernah dilakukan pada Gilad Shalit beberapa tahun silam.

*sumber http://bersamadakwah.net

0 Responses to “Kereta Kebal Pertama Buatan Hamas”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam