Syiah memusuhi Sunni


Ada seorang hamba Allah cerita kat ana, mereka ajar anak-anak mereka benci dekat Sahabat Nabi daripada kecil lagi. Ada seorang datuk ni dia meniaga dekat Iran, dia kata, orang yang dah jumpa dia dia kata kau Sunni kan? Aku nasihat kau satu lah, kesian kat kau, jangan berniaga kat Iran, kalau orang Iran tahu kau Sunni dia akan tipu kau habis-habisan.

Dulu dekat Iran kau tahu Proton punya kilang. Sekarang dah lingkup habis. Dia tahu kita Sunni, kelentong habis-habisan sampai lingkup Proton dekat Iran.

Saya punya sepupu buat filem dokumentari konvoi superbike daripada Malaysia ke Mekkah, motor superbike. Mereka masuk dekat Iran. Sampai kat Iran kena tangkap. Kena tangkap, tutup mata.

Soalan pertama dia tanya, “Kau orang Sunnah ke orang Syiah?.” Jadi budak-budak superbike tak tahu, jawablah, “Sunni.” Dia kata macam tu punya marah mereka.

Semasa masuk lif, ada satu couple masuk dia tengok ada lambang Malaysia, dia kata, “Sunni..Sunni, I am Sunni (sambil tunjuk isyarat diam).” Sampai macam tu takut.

Jadi kita tak tahu kisah sebenar rupa-rupanya Ahli Sunnah Wa Jamaah di Iran ditindas dengan sedahsyat-dahsyat. Penindasan. Sebab tu tak mustahil, tak pelik apabila Iran hantar ribuan bala tentera ke Syria untuk bunuh seramai yang mungkin umat Islam di sana.

Kalau orang yang tak mendalami isu ini, dia kata ini semua bayangan Amerika, bayangan Yahudi, kita umat Islam terpengaruh.

Yahudi..Yahudi, Amerika..Amerika, kau jangan lupa pada Syiah ni.

*sumber https://aidcnews.files.wordpress.com

Comments