Janet Jackson Masuk Islam?

Penyanyi pop dunia, Janet Jackson dikhabarkan telah memeluk Islam. Khabar ini diperkuatkan pemberitaan National Enquirer yang mengangkat kehidupan Islam sang megabintang.

Dalam laporan utamanya, tabloid yang beredar khusus di swalayan Amerika Syarikat tersebut mengangkat tajuk berjudul; "Rahsia kehidupan muslim Janet Jackson". Guna memperkuat bahan pemberitaannya, tabloid tersebut memasang foto Janet yang tengah mengenakan penutup kepala yang menyerupai tudung berwarna hitam.

Masih menurut tabloid tersebut, Janet juga dikhabarkan akan segera melangsungkan pernikahan mewah dengan seorang jutawan Arab Saudi. Penikahan tersebut bakal diadakan dengan konsep super-mewah yang dianggarkan menelan kos 20 juta dolar AS (sekitar Rp 200 bilion).

Walaupun pilihannya menjadi mualaf disebut akibat pengaruh sang calon suami, namun Islam sejatinya bukan hal yang baru bagi adik Michael Jackson itu. Sang kakak, Jermaine Jackson, malah sudah lama menjadi mualaf. Eks personel Jackson 5 itu telah menukar namanya menjadi Mohammad Abdul Aziz.

Comments