Monday, October 29, 2012

Mina hanya sesak 3 hari dalam setahun (gambar)

Foto udara yang diambil dari helikopter, menunjukkan ribuan tenda pemondokan jamaah haji di Mina, Sabtu (27/10).   (Hassan Ammar/AP)
  Pemandangan udara suasana kawasan Mina, Sabtu (27/10).   (Hassan Ammar/AP)
Kota Mina hanya terletak kira-kira 5 km dari bandar suci Makkah. Bandar kecil ini hanya ramai ketika pelaksanaan ibadah haji, iaitu apabila jemaah haji diwajibkan untuk bermalam atau mabit di Mina selama tiga hari serta melaksanakan melontar jumrah.
 Pemandangan udara suasana kawasan Mina dengan latar komplek jamarat (tempat melontar jumrah) di Mina, Sabtu (27/10).   (Hassan Ammar/AP)
Di Mina terdapat kompleks jamarat, sebuah bangunan dengan 5 tingkat tempat jemaah haji melontar jamrah. Kini untuk melontar jumrah lebih mudah.
 Komplek jamarat atau tempat melontar jumrah di Mina, Sabtu (27/10).   (Hassan Ammar/AP)
 Komplek jamarat atau tempat melontar jumrah di Mina, Sabtu (27/10).   (Hassan Ammar/AP)

0 Responses to “Mina hanya sesak 3 hari dalam setahun (gambar)”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam