Saturday, March 9, 2013

Chavez akan kembali turun ke bumi bersama Imam Mahdi - Ahmadinejad

Presiden Iran Mahmoud Ahmadinejad dilaporkan telah berangkat ke Caracas untuk menghadiri pengebumian Hugo Chavez.

Chavez adalah Presiden Venezuela yang mati akibat kanser.

Ahmadinejad sangat memuji Chavez, dan membandingkannya dengan begitu suci sambil mengatakan bahawa Chavez akan kembali pada hari kebangkitan nanti bersama Isa.

Dalam ucapan takziah pada hari Rabu (6/3/2013), Ahmadinejad juga berkata"tidak diragukan lagi Chavez akan kembali ke bumi bersama-sama dengan Isa dan Imam Mahdi".

Ahmadinejad juga mengatakan bahawa Chavez akan "menegakkan keamanan, keadilan dan kebaikan" di dunia. Ahmadinejad percaya sesuatu yang "mencurigakan" telah menyebabkan kanser Chavez.

Presiden Syiah itu mempunyai hubungan erat dengan Chavez dan dua pemimpin itu sering bertemu selama beberapa tahun terakhir.

2 Responses to “Chavez akan kembali turun ke bumi bersama Imam Mahdi - Ahmadinejad”

 • March 9, 2013 at 6:42 PM
  Kepala bapak! kau laa menejad!
  lulz.
 • Freemasoh + Syiah Vs Islam Sunni pasti berlaku,pernah di gambarkan oleh Rasulullah dalam hadis tentang kiamat • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
  p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

  Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

  Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

  Back To Top
  Profile Picture
  ©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
  Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
  E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam