Sejarah Rahsia Iluminati: Nostradamus dan Ramalan Tentang Hari Akhir

Michel_Nostradamus_about_the_coming_of_the_Messiah_image002

Kita tentu masih ingat, sesaat setelah peritiwa WTC 9.11 terjadi, di pelbagai media massa besar yang dimiliki rangkaian Zionis-Yahudi, kes ini dihubung-hubungkan dengan Ramalan Nostradamus (The Prophecy Nostradamus) yang konon telah meramalkan berabad lalu tentang akan terjadinya peristiwa yang menggegarkan seperti itu.

Konon, Nostradamus bukan hanya meramal peristiwa WTC, tetapi juga meramalkan peristiwa-peristiwa besar dunia-Revolusi Perancis dan Hitler sebagai contoh-dengan tepat. Siapakah Nostradamus ini?

NOSTRADAMUS DAN HUNTINGTON

Ahli nujum dunia yang nama asalnya Michel de Nostredame ini lahir di Saint Rémy di Provence, Perancis Selatan, 14 Disember 1503, dari sebuah keluarga Yahudi pasangan Reynière de St Remy dan Saudagar Makanan Jaume de Nostredame. Walau berdarah Yahudi, datuk Michel dari garis ayahnya bernama Guy Gassonet, telah memeluk agama Katolik pada tahun 455 (Marranos), dengan mengambil nama baptis 'Pierre' dan nama keluarga 'Nostredame'.

Jean St Remy, datuk Nostradamus dari garis ibu, adalah ahli astrologi Yahudi, Kabbalis, dan ahli fizik yang tinggal di istana Rene de Anjou, sekaligus menjadi guru dari Rene de Anjou dalam bidang esoteris yang mempunyai minat sangat besar terhadap misteri The Holy Grail.

Rene de Anjou sendiri merupakan kekasih dari Jeanne d'Arc, kuda perempuan Perancis yang di tahun 1429 menghadap komander pasukan Perancis di Benteng Vaucouleurs untuk menyatakan dirinya dianugerahi 'visi keilahian' untuk menyelamatkan Perancis daripada penjajahan Inggeris dan meyakinkan bahawa putera tertua raja akan menggantikan Charles VII , dan akan dinobatkan menjadi raja.

Melihat latar belakang keluarganya, Nostradamus memang berasal dari keluarga yang terpandang di Provence.

Nostradamus meninggal dunia pada tarikh 2 Julai 1566 dan dikebumikan di Fransiscan Chapel yang sebahagiannya kini telah menjadi restoran La Brocherie. Jasad Nostradamus ketika Revolusi Perancis berkobar dipindahkan ke Collégiale Saint Laurent, Perancis, hingga kini. Karyanya yang paling luar biasa, Les Propheties (Ramalan) mengandungi keseluruhan ramalan Nostradamus sejumlah 6.338 ramalan. Dalam perjalanan waktu, ramalan Nostradamus banyak yang tepat, namun lebih banyak lagi yang gagal.

The Holy Blood and The Holy Grail menulis bahawa Gérard de Sede meyakini Nostradamus adalah seorang ahli dari sebuah rangkaian rahsia antarabangsa yang terdiri dari para duta besar, mata-mata, pedagang, dan lain-lain yang mempunyai pengaruh besar dalam konflik perebutan takhta antar dinasti di Perancis pada masa hidupnya.

"Ada banyak fakta yang menyatakan Nostradamus memang seorang agen rahsia yang bekerja bagi Francois de Guise dan Charles, Kardinal Lorraine. ..banyak Ramalan Nostradamus mungkin saja sama sekali bukan ramalan. Apa yang diucapkannya hanyalah mesej-mesej tersembunyi, bersandi, jadual, penggunaan, senarai perjalanan, dan rancangan untuk suatu tindakan. Ramalan Nostradamus sebenarnya bukanlah ramalan, akan tetapi sebuah acuan pada masa lampau, seperti zaman Kesatria Templar, Dinasti Merovingian, dan sejarah Dinasti Lorraine, "demikian Baigent.

Mengapa kita menyinggung Nostradamus dalam kaitannya dengan The New World Order yang terus dilakukan dengan intensif oleh Bush? Kisah tentang Nostradamus membawa kita kepada Huntington yang dikenali dengan karyanya "The Class of Civilization" (Benturan Antara Peradaban). Seperti juga ramalan Nostradamus, tesis yang dikemukakan Huntington sebenarnya bukan tesis melainkan sebuah senario bagi Amerika di dalam mengambil dasar luar negerinya selepas Perang Dingin. Huntington sendiri tercatat sebagai anggota dari CFR, Council on Foreign Relation, sebuah lembaga kajian luar negeri AS yang sangat berpengaruh yang dipenuhi para agresif seperti Paul Wolfowitz dan sebagainya.

Edward Griffin bahkan memastikan bahawa hampir seluruh pemimpin Amerika berasal dari kumpulan kecil ini. "Termasuk di antara mereka adalah presiden-presiden kita dan para penasihat mereka, ahli-ahli kabinet, duta besar-duta besar, ahli-ahli penting dari Federal Reserve, pengarah-pengarah dari bank-bank besar dan institusi-institusi pelaburan, rektor- rektor dari universiti-universiti, dan pimpinan-pimpinan akhbar-akhbar metropolitan, pejabat-pejabat berita, dan rangkaian-rangkaian televisyen.

Tidak berlebihan untuk menggambarkan kumpulan ini sebagai kerajaan tersembunyi (hidden government) dari Amerika Syarikat, "kata Griffin. Buku Huntington, 'Benturan Antara Peradaban', sendiri sebenarnya berbentuk sebuah artikel yang dimuatkan dalam majalah CFR "Foreign Affairs 'edisi Musim Panas 1993.

Baik Nostradamus maupun Huntington, dua ahli nujum yang hidupnya dipisahkan masa hampir lima abad, sama-sama agen dari Ordo Kabbalah, pewaris dari sebuah aliran purba bernama The Broterhood of Snake yang membentuk dewan penyihir tertinggi Firaun. Cita-cita mereka ditorehkan dalam simbol negara Amerika Syarikat: E Pluribus Unum (Dunia di bawah Satu Pemerintahan) dan Annuit Coeptis - Novus Ordo Seclorum (Konspirasi Kita - Tata Dunia Baru). Dunia, oleh Amerika dengan semua sekutunya, tengah digelindingkan menuju satu arah, satu ideologi, satu keyakinan, satu nilai: Pax Americana.

Aliran Kabbalah sekarang ini mengejawantah, dipandu dari balik skrin untuk menakluk dunia, oleh 13 dinasti berpengaruh dunia, iaitu: Dinasti Astor, Dinasti Bundy, Dinasti Collins, Dinasti DuPont, Dinasti Freeman, Dinasti Kennedy, Dinasti Li (China), Dinasti Onassis, Dinasti Rockefeller, Dinasti Rothschild, Dinasti Russell, Dinasti Van Duyn, dan Dinasti Merovingian (Kaum bangsawan Eropah yang dipercayai kaum Kabbalis merupakan pewaris darah Yesus). Suka atau tidak, inilah dunia kita sekarang.

HARI AKHIR

Merupakan suatu kebetulan atau tidak, perbincangan mengenai Hari Akhir atau yang di Barat lebih dikenali sebagai 'Armageddon' dan di dalam gereja-gereja disebut sebagai 'The Second Coming' atau 'Maranatha', yaitu kedatangan Yesus untuk kedua kalinya ke bumi dalam bentuk 'Tuhan 'seutuhnya, sudah beberapa tahun kebelakangan ramai diperbincangkan orang.

Dari bilik-bilik mewah di Rumah Putih, sehingga surau-surau kecil di kampung-kampung Bumi Pasundan. Dari Presiden Amerika Ronald Reagan dan Bush, hingga ke Komuniti Eden di Pasar Senen, Jakarta. Kita semua sepakat, percaya atau tidak, Hari Akhir akan tiba dan jika ia tiba, siapa pun dan kekuatan apa pun, tidak akan ada yang mampu untuk menghalangnya. Sejak kapan sesungguhnya Hari Akhir itu bermula dan kapan berakhir?

Allah SWT telah menegaskan bahawa Islam adalah agama terakhir yang diturunkan untuk seluruh manusia. Nabi Muhammad SAW adalah Nabi dan Rasul terakhir untuk seluruh insan di bumi. Dan umat Islam adalah umat akhir zaman. Sebab itu, sesungguhnyalah, sejak Nabi Muhammad SAW diangkat menjadi Rasulullah, maka sejak itu pula umat manusia telah memasuki apa yang dinamakan fasa Akhir Zaman.

Menurut hadis sahih, masa akhir zaman ini terbahagi menjadi lima. Pertama, Masa Kenabian, ini terjadi pada masa Rasulullah SAW masih hidup. Kedua, Masa Khulafaur Rasyidin, bermula dari Abu Bakar, Umar, Usman, dan Ali ra Ketiga, Masa Raja-Raja yang menggigit (maalikan 'adhan), yaitu masa setelah wafatnya Ali bin Abi Talib ra sampai kepada runtuhnya Daulah Khilafah Utsmaniyah (1924). Ini merupakan masa yang panjang. Keempat, Masa Penguasa Diktator atau maalikan jabariyan. Dan kelima, Masa Kembalinya Sistem Khilafah. Sekarang, umat manusia tengah menjalani masa Penguasa Diktator. Walau masa ini berat, namun sunnatuhllah mengisyaratkan bahawa suatu ketika penguasa zalim ini akan dapat dikalahkan, walau penguasa zalim ini disokong oleh kekuatan tentera Yahudi yang berjumlah puluhan ribu.

Tentera Yahudi akan terus diburu oleh kaum Muslimin hingga mereka bersembunyi di banyak tempat. Namun batu dan pokok pun-yang sesungguhnya merupakan sebahagian dari tentera Allah, enggan dijadikan tempat persembunyian tentera Yahudi.

"Hai kaum Muslimin, di belakangku ada Yahudi yang bersembunyi!" Ujar mereka. Semua pokok berbuat hal itu, kecuali pohon gharqad, semacam kaktus besar yang sekarang banyak ditanam di wilayah pendudukan Zionis-Yahudi di Palestin. Kaum Zionis meyakini hal ini sehingga sejak lama mereka telah dengan sengaja memperbanyak penanaman pokok ghargad di Tanah Palestin, sebagai langkah jangkaan.

Comments