Saturday, May 7, 2016

Subhanallah! Inilah Petanda Apabila Kucing Datang Kepada Kita


Disini kami dapat berikan 3 tanda apabila kucing datang kepada kita. Mungkin banyak lagi petanda lain, tetapi inilah yang dapat kami huraikan disini. Antara petanda-petanda tersebut ialah:

1. Contohnya apabila kita sedang makan, terdapat seekor kucing datang kepada kita. Sebenarnya Allah memberi ‘hint’ kepada kita yang makanan kita itu bukan semuanya hak kita, sebaliknya terdapat sebahagian daripada makanan itu ialah rezeki kucing itu. Kerana itulah kucing tersebut datang kepada kita.

2. Anda semua mungkin tahu, apabila kita membuat 1 kebaikan, Allah akan membalasnya dengan 10 kebaikan kepada kita. Apabila kita memberi makan kepada kucing tersebut, Allah akan memperluaskan lagi rezeki kita dengan cara yang tidak disangka-sangka.

3. Jika kita enggan memberi makanan kepada kucing tersebut, sebenarnya kita sedang menolak rezeki lain yang Allah ingin berikan kepada kita. Maksud rezeki ini ialah luas, bukannya wang semata-mata tetapi meliputi semua aspek kehidupan kita.

Jadi, marilah kita sama-sama kongsikan rezeki kita bersama makhluk-makhluknya yang lain. Semoga rezeki kita diperluaskan olehNya. InsyaAllah.

sumber http://myislam.my/

0 Responses to “Subhanallah! Inilah Petanda Apabila Kucing Datang Kepada Kita”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam