Tuesday, May 24, 2016

Takut Roket Mujahidin, Zionis-Israel Tanam Pokok


Komander tentera Zionis Israel untuk wilayah selatan memerintahkan tenteranya untuk menanam pokok di wilayah terbuka sepanjang sempadan Semenanjung Gaza, kerana takut menjadi sasaran serangan roket pejuang Palestin yang tidak dapat dihalau Iron Dome.

"Penanam pokok bertujuan untuk melindungi dan menutupi konvoi tentera ataupun orang awam yang sedang lewat dari serangan mendadak pelancar roket ataupun bom tangan di sepanjang sempadan dengan Semenanjung Gaza," tulis Walla dalam artikel terbitannya pada 22/05/16.

Maklumat yang diperoleh Walla menyatakan bahawa ditahap pertama penanaman pokok di fokuskan di sepanjang laluan kereta yang berada dekat dengan kawasan sempadan Gaza.

Sementara itu disisi lain, komander wilayah selatan mendakwa berjaya menemui semula sejumlah terowong bawah tanah yang didakwa milik Hamas dan bersedia untuk menyerang wilayah perbatasan sewaktu-waktu.

sumber eramuslim.com

0 Responses to “Takut Roket Mujahidin, Zionis-Israel Tanam Pokok”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam