Wednesday, February 20, 2013

Kerana melempar batu, kanak-kanak Palestin boleh dihukum penjara 20 tahun

Tentera yahudi telah menangkap tiga remaja Palestin di sebuah kampung di Salfit, Isnin pada waktu malam (18/02/2013), penduduk tempatan melaporkan.

Rabi Samir Salih Sultan (15 tahun), Murad (18 tahun), dan Nour Attallah Farid Sultan (15 tahun) ditahan dalam serangan Isnin lalu di penempatan Haris, Salfit. Sementara itu menurut seorang jurucakap tentera Yahudi tiga orang ditangkap di Haris, dan satu di Qalqiliya.

Belum diketahui alasan penagkapan tiga remaja tersebut. Namun Kumpulan hak asasi tawanan, Addameer, mengatakan bahawa tuduhan yang paling biasa terhadap kanak-kanak Palestin adalah melempar batu kepada Yahudi yang hukumannya boleh mencapai 20 tahun penjara di bawah undang-undang tentera Israel.

0 Responses to “Kerana melempar batu, kanak-kanak Palestin boleh dihukum penjara 20 tahun”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam