Wednesday, November 20, 2013

Bekas pemain U16 dan U17 Jerman syahid di Syria

Burak Karan adalah pemain yang berbakat dalam bola sepak. Dia bermain tujuh kali untuk pasukan remaja kebangsaan Jerman bawah 16 dan 17 tahun. Beliau mendapat latihan di Bayer Leverkusen, HSV (Hamburger SV), Hertha dan Hannover 96. Sehingga tahun 2008, pada usia 20 tahun, kerjaya beliau berakhir secara tiba-tiba. Mengapa?, ia adalah sukar untuk ditafsirkan.


Beliau meninggal dunia pada usia 26 (InsyaAllah Syahid) di Syria. Burak Karan meninggal dunia pada 11 Oktober yang lalu akibat serangan udara oleh diktator Syria Bashar al-Assad berhampiran kampung Azaz, di sempadan Turki-Syria. Al-Fatihah...

 Pasukan kebangsaan bawah U17 German pada tahun 2003.  Burak Karan (bulatan merah). Dua bintang ternama di dalam gambar tersebut iaitu Schalke Dennis Aogo dan Kevin-Prince Boateng di barisan tengah.

*Diterjemahkan dari sumber www.welt.de

0 Responses to “Bekas pemain U16 dan U17 Jerman syahid di Syria”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam