Thursday, March 5, 2015

Rusia Today Melaporkan Izzuddin Al Qassam Bangunkan Teknologi Peluru berpandu Terbaru

Akhbar Rusia Today menyebut Brigade Izzuddin Al Qassam sedang mempersiapkan kembali persenjataan mereka untuk menghadapi penjajah Israel, selepas pencerobohan negara Zionis tersebut pada pertengahan tahun 2014 lalu.

Seperti yang dilaporkan oleh akhbar Rusia Today dari pemimpin sayap tentera Hamas, Marwan Issa, pada hari Isnin (02/03) kemarin menyatakan, "Setiap usaha untuk menghentikan Izzuddin Al Qassam akan gagal."

Marwan Issa menambah, "Kami tidak sedang mencari konfrontasi dengan pendudukan Zionis Israel, akan tetapi kita bekerja untuk mempersiapkan kekuatan kami dalam menghadapi setiap pencerobohan akan datang."

Pemimpin sayap tentera Hamas ini menjelaskan bahawa Brigade Izzuddin Al Qassam akan terus mengembangkan teknologi roketnya, serta menegaskan bahawa setiap usaha serantau dan antarabangsa untuk sekatan tentera Hamas akan gagal.

Marwan Issa menegaskan bahawa Hamas dan seluruh puak perjuangan Palestin yang lain tidak akan pernah berhenti dan rehat sampai dapat mebebaskan seluruh jengkal tanha Palestin.

Tercatat dalam pencerobohan 51 hari tahun 2014 Brigade Izzuddin Al Qassam berjaya mengalahkan penjajah Israel, dan memaksa negara zionis tersebut menggelar gencatan senjata unilateral pada akhir Ogos 2014.

*Sumber eramuslim.com

0 Responses to “Rusia Today Melaporkan Izzuddin Al Qassam Bangunkan Teknologi Peluru berpandu Terbaru”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam