Yahudi, Dilaknat Allah SWT dalam 3 Perkara


SUNGGUH celakalah bagi orang-orang Yahudi. Sifatnya yang picik, kejam dan selalu membuat kerosakan hingga membuat Muslim merasa resah. Yahudi yang selalu ingin menang atas segala aspek dan ingin menguasai dengan strategi-strategi perniagaannya mampu menguasai dunia hampir setengah perniagaan dikuasai Yahudi.

Kita tahu bagaimana strategi yang dimiliki oleh Yahudi iaitu keutamaannya ialah dalam hal perniagaan. Sungguh terperanjat melihat mereka begitu agresif dan seriusnya mereka tentang perniagaan. Di akhir tahun di universiti, para penuntut di bidang niaga dikehendaki melakukan projek dan amalan dan hanya akan lulus jika nilainya 10 dan mendapat keuntungan sebanyak $ US1juta!

Anda terperanjat? Itulah kenyataan, dengan rangkaian seluruh perniagaannya yang menjaring sepenuhnya oleh kongsi milik Yahudi. Maka tidak hairanlah mereka dapat menguasai ½ perniagaan di dunia! Siapakah yang mencipta reka bentuk Levis yang terkini? Produk itu dicipta dari Israel University.

Sungguh mengagumkan dan membimbangkan bukan bagi kita umat Muslim? Dari cara yang sudah lama ditanam dalam diri mereka, sehingga menjadi budaya dan identiti mereka ketika kecerdasan dan kepicikan hingga kuasa semata-mata menjadi tujuan mereka di bumi ini.

Maka dari itu Muslim perlu berhati-hati dengan tindakan Yahudi yang menyesatkan ini. Bahkan ada hadis yang Allah SWT laknat 3 perkara soal perniagaan Yahudi.

Dari Ibnu Abbas dia berkata, "Saya pernah melihat Rasulullah SAW sedang duduk di dekat Kaabah. Kemudian beliau mengangkat pandangannya ke langit, lalu tertawa, 'Sesungguhnya Allah SWT telah melaknat orang Yahudi kerana tiga perkara:
Allah SWT telah mengharamkan lemak, tetapi mereka menjualnya, dan memakan hasil jualannya. Sesungguhhnya Allah SWT mengharamkan memakan sesuatu pada suatu kaum, maka Allah SWT mengharamkan pula memakan hasil penjualannya, "(Kitab Sunan Abu Dawud juz 3 hal 280).

Begitulah perkara yang perlu kita jauhi, sebab perlakuan yahudi yang menyesatkan akan memberi kesan kepada keimanan dan segala aspek lain.

*sumber dari islampos.com

Comments