Duit Gaji: Memberi Kepada Mak Ayah Sehingga Mereka Kaya - Ustaz Wadi AnnuarDalam list bulan kita, nak bagi kat mak ayah ni kita buh nombor dua belas, itu yang salah itu. Nombor dua belas, nombor sembilan. Nombor satu apa dia, rumahlah ustaz, rumah seribu lebih. Duit gaji, duit gaji, nombor satu, rumah. Tiap-tiap bulan. Kita list nombor satu rumah. Nombor dua, kereta. Nombor tiga, kad, medical kad. Nombor empat, lima, enam, tujuh, lapan. Baki seratus sepuluh, untuk mak, seratus sepuluh, mak ataupun empat puluh lima ringgit. Itu dah tolak kasut kita bulan itu. Kasut tukar tiga bulan sekali tukar. 

Baki lima puluh ringgit untuk mak. Rugi dan salah. rugi. Memberi kepada ibu dan ayah sehingga kaya. Bukan waktu kaya baru bagi dekat mak dan ayah. Kaedah hidup ni tuan-tuan, kaedah hidup ni... bila boleh duit gaji nombor satu ibu dan ayah. Berbaktilah dengan wang. Berbaktilah dengan wang ringgit kepada ibu dan ayah kamu sehinggalah kamu dikayakan oleh Allah Azzawajalla. 

Betulkah ustaz? Kena buat mesti buat. Baru Allah tunjuk. Jangan sekali-kali jadikan untuk memberikan wang bulanan itu nombor enam nombor tujuh baru ibu dan ayah kita. Jangan sekali-kali. Nescaya Allah juga akan menjadikan kamu yang ke enam dan yang ketujuh dalam permintaan sehari. simple saja. 

Sesiapa yang menjadikan kepentingan dan juga keperluan ibu dan ayahnya yang pertama, Allah akan menjadikan dia yang pertama apabila dia memohon kepada Allah SWT. Tuan-tuan, anak-anak soleh, berbakti dengan mak dengan ayah sampai kaya. Dan anak-anak yang tidak soleh, tunggu sampai kaya baru nak berbakti kepada ibu dan ayah, terbalik,

Comments