Wednesday, June 14, 2017

Umat Islam Di Iceland Berpuasa Selama 22 Jam


Di ibu kota Iceland, Reykjavik, umat Islam berpuasa selama hampir 22 jam selama bulan Ramadhan. Demikian menurut penuturan seorang imam tempatan seperti dikutip World Bulletin, Jumaat (09/06/2017) kemarin.

Pulau Atlantik utara diduduki oleh kira-kira 1,500 warga Muslim. Selama Ramadhan, mereka mula berpuasa kira-kira jam 2 pagi waktu tempatan hingga sampai kira-kira tengah malam. Meski demikian, hal itu tak menyurutkan niat mereka untuk melaksanakan kewajiban puasa tersebut.

"Walaupun jam-jam yang panjang, umat Islam di sini tidak merasakannya kerana mereka berkumpul di sini," kata Abdul Aziz Ulvani, seorang imam di Islamic Foundation of Iceland.

0 Responses to “Umat Islam Di Iceland Berpuasa Selama 22 Jam”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam