Tuesday, April 23, 2013

Putih bersinar kerana wuduknya

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/385598_419974168052241_1915225034_n.jpg
Amalkan berwhudu’ semasa di dunia, insyaAllah wajah akan berseri-seri semasa di hari kiamat nanti. Dari segi perubatan pula, berwudhu’ itu bertindak mengurangkan membiaknya mikroorganisma pada kulit kita & pada masa yang sama membantu regenerasi kulit, iaitu pengantian sel-sel lama dengan sel-sel baru. Berwuhu’ juga merupakan salah satu cara menjaga keasidan & kelembapan kulit (pH).

Kesimpulannya mereka yang sentiasa berwudhu’ akan bersinar wajahnya di hari akhirat nanti & semasa di dunia lambat tua (awet muda) kerana berlakunya proses penjagaan kulit secara natural tanpa apa-apa bahan kimia yang membahayakan… Subhaanallah!

1 Responses to “Putih bersinar kerana wuduknya”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam