Friday, April 26, 2013

Penyerang bersenjata ketika tayangan The Dark Knight Rises masuk Islam

Pemuda yang menembak mati beberapa penonton di sebuah pawagam Aurora, Colorado ketika tayangan "The Dark Knight Rises" musim panas lalu dilaporkan telah memeluk Islam dan melakukan kewajiban solat wajib lima waktu.

Sumber berkata di penjara James Holmes telah berjanggut bulan lalu, dikhabarkan dia telah menemui imannya. Sumber itu berkata Holmes telah menjadi Muslim.

Holmes sekarang mengerjakan solat lima waktu, melakukan puasa dan menghabiskan setiap harinya mempelajari Al-Quran, kata sumber kepada Enquirer.
Banyak pihak yang cuba menutupi berita ini. Ada yang menuduh Holmes telah berhijrah masuk Islam sebelum insiden pembunuhan tersebut dengan menganggap jihadnya untuk membunuh kaum kafir.

Salah sebuah laman web mempersoalkan, "Apakah jika Holmes tiba-tiba pindah agama menjadi Pantekosta yang taat atau Hindu yang taat di penjara, akankah para blogger akan mengaitkan agama yang baru dianutnya itu dengan kejahatan yang lalu dalam cara mereka memandang sekarang? "

1 Responses to “Penyerang bersenjata ketika tayangan The Dark Knight Rises masuk Islam”

 • April 29, 2013 at 5:26 PM
  alhamdulillah...
  seorang yang kejam.. akhirnya diberi hidayah oleh allah...
  ..
 • Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

  Back To Top
  Profile Picture
  ©1433 Hakcipta Tak Terpelihara 2010
  Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
  E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam