Saturday, April 27, 2013

Cristiano Ronaldo selalu mengigatkan Ozil untuk membaca Bismillah

Cristiano Ronaldo kini dikenali seorang yang membela Islam dan menyukai ajaran Islam yang dibawa oleh Nabi Muhammad SAW. Rakan sepasukan beliau Mesut Ozil iaitu pemain muslim berasal dari Jerman yang berdarah turki ini telah memberi kesaksian yang Cristiano Ronaldo sudah menghafal huruf hijaiyah dan juga sudah menghafal surah Al-Fatihah.

Cristiano Ronaldo berasa tenang mendengar Ozil membaca Al-Quran sebelum perlawanan dan merasa yakin Real Madrid menang di pertandingan, jika sebelum perlawanan Ozil membaca Al-Quran.

Cristiano Ronaldo juga selalu mengigatkan Ozil untuk membaca Bismillah.

"Cristiano adalah kawan baik. Semasa saya di bilik persalinan dan lupa membaca Bismillah, Cristiano berkata: Ozil, kamu lupa membaca Bismillah, "

2 Responses to “Cristiano Ronaldo selalu mengigatkan Ozil untuk membaca Bismillah”

 • April 27, 2013 at 11:40 PM
  InsyaAllah, lambat laun Allah akan bukakan hati beliau untuk terima Islam seadanya, aamiin...
 • Caya la... Love u Cristiano ronaldo.. Welcome to ISLAM • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
  p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

  Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

  Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

  Back To Top
  Profile Picture
  ©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
  Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
  E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam