Friday, February 22, 2013

Melawan negara Perancis seorang diri demi Islam

Namanya Rasyid Nikaz, seorang ahli peniagaan Perancis (keturunan Algeria) membayar denda bagi muslimah yang didenda kerana bertudung di Perancis dan Belgium. Sebagaimana kita tahu perancis melaksanakan larangan mengenakan tudung di kawasan umum. sSbagai reaksi kerajaan Perancis tersebut, berduyun-duyun kaum wanita Perancis mengenakan tudung, dan bagi muslimah yang ditangkap oleh pihak berkuasa akan dikenakan denda.

Maka sejak Perancis menguatkuasakan undang-undang tersebut, Rasyid Nikaz menyediakan dana 1 juta Euro yang dikhaskan untuk membayar denda bagi muslimah bertudung. Beliau memberitahu kepada semua wanita muslimah Perancis yang hendak bertudung "Pakai tudung sesuka kamu, jika terkena denda sayalah yang akan membayarnya".
Beberapa media menunjukkan gambar jutawan bersama dengan isterinya juga mengenakan tudung keluar dari pejabat polis dengan menegakkan kepala (jauh dari kerendahan) selepas membayar denda bagi 2 muslimah yang didenda. Atas peranannya ini, Syeikh Al-Khuwainy mengibaratkannya sebagai "Satu orang yang mengalahkan satu Negara". Semoga Allah Ta'ala merahmati Rasyid Nikaz dan hartanya di dunia-akhirat.

1 Responses to “Melawan negara Perancis seorang diri demi Islam”

 • February 22, 2013 at 3:11 PM
  Takbir!!! • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
  p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

  Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

  Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

  Back To Top
  Profile Picture
  ©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
  Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
  E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam