Adakah Pernah Syiah Melawan Zionis?


SALAH satu alasan yang membuat kaum Syiah Rafidhah selalu berbunga-bunga ialah sebagai berikut ...

Syiah adalah musuh terbesar Amerika dan Israel.
Syiah adalah musuh utama Zionis Yahudi yang sangat ditakuti kerana punya pemasangan nuklear. Sejarah Syiah: "Selalu Menusuk Ahlus Sunnah dari Belakang. Dan Tak Pernah Perang Melawan Orang Kafir. "
Hizbullah adalah sosok kekuatan Syiah yang selalu gagah-berani menghadang barisan Zionis Israel.
Sementara Saudi, Kuwait, dan Qatar, sentiasa bermanis-manis kata dengan dedengkot Yahudi, iaitu Amerika.
Revolusi Khomeini adalah revolusi Islam yang memberi inspirasi kepada perjuangan gerakan-gerakan Islam di dunia.
Ya, kurang lebih begitu tuntutan para aktivis agama Parsi (Syiah Rafidhah) ini. Di pelbagai forum, kesempatan, termasuk dalam perbincangan di blog ini, alasan-alasan itu selalu mereka munculkan. Seakan-akan, tidak ada lagi alasan bagi Syiah untuk tetap wujud di muka bumi, selain tuntutan-tuntutan seperti itu.

Lalu bagaimana pandangan kita sebagai Ahlus Sunnah tentang tuntutan kaum Syiah ini?

Mari kita bahas secara ringkas dan praktikal, dengan memohon pertolongan Allah Al Hadi ...

PERTAMA. Kaum Syiah Rafidhah itu terus bekerja keras dan sangat nafsu, agar mereka tetap diakui sebagai Islam, tetap dipandang sebagai Muslim, tetap menjadi sebahagian dari kaum Muslimin sedunia. Hal ini adalah hakikat siksaan spiritual yang Allah timpakan atas hati-hati mereka, selama-lamanya. Mereka telah sangat berdosa kerana mencaci, menghina, mengutuk, dan mendoakan keburukan atas isteri-isteri Nabi, para Khulafaur Rasyidin, dan para Shahabat Radhiyallahu 'Anhum. Maka Allah pun menjadikan mereka selalu gelisah, takut, dan sangat menginginkan diberi label Islam atau Muslim. Mereka selalu dalam kebingungan seperti ini, layaknya Bani Israil yang kebingungan selama 40 tahun di Padang Tiih, kerana telah menghina Nabi Musa 'Alaihissalam dan Allah Ta'ala. Lihatlah manusia-manusia pemeluk agama Parsi (Rafidhah) itu ... mereka kemana-mana membawa laknat atas doa-doa laknat yang mereka bacakan untuk mengutuk manusia-manusia terbaik dari para Shahabat Radhiyallahu 'Anhum.

KEDUA. Dalam sejarahnya, sejak zaman Ali bin Abi Thalib Radhiyallahu 'Anhu sampai hari ini, ketahuilah bahawa Syiah Rafidhah (agama Parsi) ini tidak pernah berjihad melawan kaum kuffar, baik itu Nasrani, Yahudi, musyrikin, dan orang-orang atheis. Syiah tidak punya sejarah jihad menghadapi kaum kuffar. "Jihad" kaum Syiah sebahagian besar diarahkan untuk menyerang kaum Sunni, sejak zaman dahulu sampai saat ini.

Mula-mula Syiah di Kufah mengundang Husein Radhiyallahu 'Anhu datang ke Kufah, katanya mau dibaiat. Kerana Husein sudah berangkat ke Kufah, oleh penguasa kala itu (Yazid bin Muawiyah) Husein dianggap bughat, sehingga boleh ditumpaskan. Waktu tiba di Kufah, tak satu pun kaum Syiah keluar untuk membaiat, menolong dan menyokong Husein. Kedudukan Husein sangat tersepit, akan kembali ke Madinah, dia sudah dianggap bughat. Meminta bantuan Kufah, tak satu pun Syiah yang akan menolong. Akhirnya, Husein ditumpaskan di Padang Karbala. Bahkan kala penumpasan itu, tak satu pun hidung Syiah menampakkan diri, walau sekadar untuk menolong korban dari pihak Husein dan keluarganya. Nah, peristiwa pembunuhan Husein oleh kaum Syiah itulah yang selalu mereka rayakan dan nikmati dalam momen-momen Asyura. Air mata mereka mengutuk para pembunuh Husein, sedangkan hati mereka berucap: "Alhamdulillah Husein dan keluarganya telah binasa di Karbala."

"Jihad" kaum Syiah seterusnya ialah membantu Hulagu Khan (penguasa Mongol) untuk menumpaskan Khilafah Abbasiyah. Kemudian mereka berusaha melenyapkan kaum Sunni di Mesir, tetapi ditumpaskan oleh Nuruddin Mahmud Zanki. Mereka terus menikam perjuangan Salahuddin Al Ayyubi. Mereka juga selalu menjadi musuh Khilafah Turki Utsmani, selalu kerjasama dengan negara-negara Nasrani Eropah untuk melemahkan Khilafah Turki. Di zaman kontemporari, Revolusi Khomeini di Iran telah menumpaskan Ahlus Sunnah di Iran. Mereka juga menikam perjuangan mujahidin di Afghanistan. Mereka membantai Ahlus Sunnah di Iraq, Lubnan, Syria, Yaman, bahkan mereka hampir menguasai Bahrain.

Pendek kata, tidak ada Jihad kaum Syiah dalam sejarah, selain "jihad" yang diarahkan untuk memusnahkan dan menghancur-leburkan kaum Sunni. Sejarah klasik dan moden sudah memaparkan fakta. Bahkan dalam kes Iran Contra Gate terbongkar skandal besar. Ternyata, di balik gerakan Kontra di Nicaragua, Amerika membekalkan senjata kepada militan itu. Dari mana dananya? Dari hasil kerjasama jual-beli minyak dengan Iran. Padahal dalam kempen dunia, sudah dimaklumkan bahawa Amerika itu sedang konflik dengan Iran. Tetapi di balik itu ada sandiwara "jual-beli minyak" yang menggelikan. Kes ini sangat terkenal, sehingga seorang kolonel Amerika dikorbankan sebagai tumbalnya.Laporkan iklan?
KETIGA. Apa sih yang dilakukan Hizbullah (Syiah Rafidhah) di Lubnan kepada Israel? Apakah dia terlibat perang terbuka dengan Israel? Apakah dia menduduki wilayah Israel dan berusaha mengusir penduduk Yahudi? Ternyata, aksi-aksi Hizbullah itu hanya melepaskan tembakan mortar ke arah pasukan Israel atau wilayah Israel. Atau mereka melakukan tembakan senapang, atau tembakan peluru berpandu anti kereta kebal. Hanya itu saja. Mereka tidak pernah terlibat perang terbuka face to face, seperti para pejuang Ahlus Sunnah di Iraq, Afghanistan, Chechnya dan lain-lain. Jadi pendek kata, aksi-aksi Hizbullah itu hanya semacam "main-main" untuk membuang peluru-peluru ringan. Itu saja kok.

KEEMPAT. Dalam sejarah perang Arab-Israel, sejak merdeka tahun 1948 Israel sudah berkali-kali bertempur dengan pasukan Arab. Yang terkenal adalah perang tahun 48, perang tahun 67, dan perang tahun 70-an. Ia kerap disebut perang Arab-Israel. Selepas itu belum ada lagi perang yang significant. Dalam sejarah ini, lagi-lagi tiada peranan Iran sama sekali. Bahkan ketika Ghaza dihancur-leburkan Israel pada tahun 2008-2009 lalu, Iran lagi-lagi tidak terlibat apa-apa. Jadi, apa yang boleh dibanggakan dari manusia-manusia pemeluk agama Parsi (Syiah Rafidhah) itu?

KELIMA. Menurut Ustadz Farid Okbah, di Iran itu sangat banyak orang-orang Yahudi. Menurut maklumat, jumlahnya boleh mencapai 50.000 jiwa. Mereka boleh hidup aman dan sentosa di Iran, sedangkan Ahlus Sunnah hidupnya sangat menderita di sana. Iran bersikap welcome kepada kaum Yahudi, dan sangat menyakitkan hati kepada kaum Muslimin. Ini adalah realiti yang sangat menyedihkan. Makanya tidak salah kalau ada yang mengatakan, Rafidhah lebih sadis dari orang-orang kafir lain.

Contoh yang sangat unik ialah kerjasama antara Hamas dan Iran. Banyak orang menyebutkan, Hamas kerap kerjasama dengan Iran. Hal itu konon berdasarkan sikap Syaikh Al Bana yang dulunya pernah berujar, bahawa Syiah adalah sesama saudara Muslim juga. Mereka sama-sama Ahlul Qiblah. Tetapi realitinya, Ikhwanul Muslimin di Syria dibantai puluhan ribu manusia disana oleh regim Hafezh Assad. Ternyata, regim itu dan anaknya (Bashar Assad, red nm), dibantu oleh Iran juga. Nah, ini kan sangat ironis. Hamas kerjasama dengan Iran, sementara Al Ikhwan di Syria dibantai oleh regim Syria yang disokong oleh Iran.

KEENAM. Propaganda bahawa Syiah Rafidhah itu musuh Zionis Israel, semua ini hanya propaganda belaka. Sebenarnya mereka itu rakan-karib, sahabat dekat, saling tolong-menolong, sebahagian menjadi wali atas sebahagian yang lain. Mereka ini selamanya tak akan pernah terlibat dalam peperangan. Kaum Yahudi memerlukan Iran, sebagai seteru Ahlus Sunnah. Sedangkan Iran memerlukan Yahudi, juga sebagai seteru Ahlus Sunnah. Dalam hadis Nabi Saw juga disebutkan bahawa kelak dajjal akan muncul dari Isfahan (salah satu bandar di Iran yang saat ini banyak dihuni Yahudi) dengan 70,000 pasukan. Yahudi memerlukan Iran, kerana darinya akan muncul pemimpin mereka. Dan dalam literatur-literatur Syiah, sosok dajjal itu sebenarnya adalah sosok "Al Mahdi Al Muntazhar" yang selalu mereka tunggu-tunggu. Begitulah, banyak persamaan kepentingan antara Syiah dan Yahudi.

KETUJUH. Fakta seterusnya yang sangat mengejutkan. Ternyata Syiah Iran juga menjalin kerjasama dengan China dan Rusia, dua negara dedengkotnya Komunis. Mereka ini umumnya kerjasama dalam soal industri, perdagangan, dan jual-beli senjata. Ketika Amerika berniat menjatuhkan hukuman akibat pemasangan nuklear Iran, segera China dan Rusia veto niatan itu. Kedua-dua negara terang-terangan membela Iran. Begitu juga China dan Rusia juga membela regim Bashar Assad (semoga Allah Al Aziz akan memecahkan kepala manusia durjana satu ini, amien ya Mujibas Sa'ilin) ​​dari ancaman sekatan antarabangsa. Sedangkan kita tahu, regim Syria sangat dekat kenalannya dengan Iran. Jadi, kita boleh simpulkan sendiri kedudukan Iran di mata China, Russia, dan regim Syria.

Jadi kalau kemudian kita mendengar propaganda Syiah anti Yahudi, Syiah anti Amerika, Syiah anti Zionis, dan sebagainya ... ya sudahlah, saya akan ketawa saja. Tidak usah dianggap serius. Anggaplah semua itu hanya "olah-raga kata-kata" saja (meminjam istilah seorang ahli politik busuk). Syiah selamanya akan berkawan dengan kaum kuffar dan sangat apriori dengan kaum Muslimin (Ahlus Sunnah). Mereka itu lahir dari sejarah kita, tetapi wujud dan hatinya milik orang kafir. Na'udzubillah wa na'udzubillah min dzalik.

Semoga artikel sederhana ini bermanfaat. Semoga kita semakin sedar, bahawa Syiah Rafidhah bukanlah kawan. Mereka memerlukan istilah kawan selagi masih lemah. Nanti kalau sudah kuat, mereka akan menghancur-leburkan Ahlus Sunnah. Tetapi cukuplah Allah Ta'ala sebagai Wali, Pelindung, dan Penolong kita. Dialah sebaik-baik Pelindung dan Penjaga. Walhamdulillahi Rabbil 'alamiin. [sumber: www.nahimunkar.com]

*sumber islampos.com

Comments