Sunday, January 17, 2016

Iran Menipu dan Merampas Bantuan Turki Ke Syria

Syria Care - Malaysia's photo.

Menurut sebuah akhbar Turki, Iran telah merampas bantuan kemanusiaan Turki yang dihantar untuk membantu pelarian Syria di Lubnan.

Mereka mengoyakkan poster Bulan Sabit Merah Turki dan menggantikan dengan poster Iran untuk membantu pelarian Syria. Selain itu, mereka cuba untuk memalsukan kebenaran dan menggunakan langkah ini untuk menaikkan imej Iran di rantau ini.

Akhbar itu juga menyatakan bahawa tujuan Iran adalah untuk menunjukkan keperihatinan mereka terhadap nasib rakyat Syria dan juga menyakinkan bahawa Iran bukanlah salah satu badan yang berkomplot dengan bashaar al-Assad.

Bukan sesuatu yang mudah untuk mengatasi apabila kejahatan menguasai nafsu manusia.

13/01/2016

Hasbunallahu wa ni'mal wakeel.

*sumber https://peribadirasulullah.wordpress.com/

0 Responses to “Iran Menipu dan Merampas Bantuan Turki Ke Syria”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam