Wednesday, January 27, 2016

World Values Survey: Iran, Negara Paling Rasis Kedua di Dunia


Lembaga kajian dunia "World Values Survey" menyatakan India sebagai negara dengan tahap rasisme dan sikap diskrimitafi tertinggi di dunia pada tahun 2015.

Dalam kajian yang dilakukan sekumpulan penyelidik Sweden terhadap 80 negara mengenai sikap toleransi negara-negara di dunia terhadap suatu perbezaan meletakkan India sebagai negara rasis pertama, di susul oleh Syiah Iran ditempat kedua dan Nigeria di urutan ketiga.

Sementara itu hasil berbeza justru diperolehi daripada negara Amerika Syarikat, Australia dan United Kingdom, di mana masyarakat di 3 negara ini malah menunjukan sikap toleransi yang tinggi terhadap perbezaan yang terjadi di sekitar mereka, dalam kajian yang dilakukan World Values Survey.

Lalu bagaimana dengan negara kita tercinta Indonesia? Yaa dalam gambar yang di dapat dari pejabat berita Sky News menunjukan bahawa Indonesia ditandai dengan coklat muda yang berarti menandakan bahawa sikap perkauman dan diskriminasi masih cukup tinggi di negara ini.

*sumber eramuslim.com

0 Responses to “World Values Survey: Iran, Negara Paling Rasis Kedua di Dunia”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam