Friday, July 11, 2014

Video: Tentera Israel Lari Lintang-pukang Akibat Roket Palestin

Sebuah video yang memaparkan roket pejuang Palestin menghentam pangkalan tentera Israel di jalur Gaza mendapat sambutan hangat di dunia maya. 

Dalam video berdurasi 45 saat tersebut, sejumlah roket Palestin menghentam berek pasukan tentera Israel dan mengakibatkan puluhan tentera lari tunggang langgang mengelakkan serangan roket berikutnya. 

Dalam rakaman kelihatan sejumlah tentera yang selamat cuba menyelamatkan kawan mereka yang menjadi korban dan sebahagian lagi lebih memilih bersembunyi di tempat selamat yang jauh dari hentaman roket. 

Hingga kini tentera Israel belum mengesahkan berapa jumlah korban atau yang tercedera akibat serangan roket pejuang Palestin di salah sebuah pos berek tentera berhampiran Gaza. 

*Diterjemahkan oleh Detik Islam dari sumber eramuslim.com | Rassd/Ram

0 Responses to “Video: Tentera Israel Lari Lintang-pukang Akibat Roket Palestin”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam