Thursday, September 22, 2016

Menjelang Hari Raya Yahudi, Benjamin Netanyahu Perintahkan Penangkapan Besar-Besaran


Perdana Menteri Benjamin Netanyahu meminta pasukan keselamatan dan ketenteraan untuk mengukuhkan langkah-langkah keselamatan di bandar Al-Quds menjelang perayaan hari raya Yahudi pada bulan Oktober mendatang.

"Saya perintahkan aparat keamanan, khususnya di bandar tua Al Quds, untuk bertindak tegas dan menangkap sesiapa sahaja yang cuba mengancam keselamatan warga Yahudi," ujar Netanyahu pada Minggu (18/09) malam.

Tidak hanya warga awam, PM Netanyahu juga mengarahkan kepada kepala Knesset (Parlimen) dan para menteri untuk menghalang ahli mereka melawat Masjid Al-Aqsa selama tempoh sensitif ini, serta meminta polis cyber Zionis Israel meningkatkan pengawasan di dunia maya.

Bulan Oktober 2016 warga Yahudi akan merayakan 3 hari raya besar yang rencananya akan diadakan di bandar Al-Quds, khususnya tembok ratapan yang berada di sisi barat komplek Masjid Al-Aqsa. Rencananya penjajah Zionis Israel akan meningkatkan kawalan keselamatan ke tahap maksium selama perayaan ini.

sumber eramuslim.com

0 Responses to “Menjelang Hari Raya Yahudi, Benjamin Netanyahu Perintahkan Penangkapan Besar-Besaran”

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara 2010
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam