Wednesday, September 7, 2016

10 Gambar Kenangan Di Syria Sebelum Dan Selepas Perang

Allepo, salah satu bandar tertua di Syira. Allepo yang dahulunya adalah salah satu bandar yang penuh dengan keindahan kini menjadi medan pertempuran perang saudara.
Banyak tinggalan sejarah senibina tua musnah, lebih menyedihkan ia juga mengambil ribuan nyawa yang tidak berdosa. Kesemua tinggalan sejarah timur yang berusia ribuan tahun ini musnah hanya dalam masa 4 tahun sahaja. Betul kata pujangga, "memusnahkan sesuatu lebih mudah dari membina sesuatu"
Dibawah ini adalah gambar-gambar keunikkan bandar di Syria suatu ketika dahulu. Sayang sungguh, jika bukan kerana perang, kami atau anda mungkin akan kesana untuk lihat sendiri betapa uniknya bandar tua ini.
via: Boredpanda
via: Boredpanda
via: Boredpanda
via: Boredpanda
via: Boredpanda
via: Boredpanda
via: Boredpanda
via: Boredpanda
via: Boredpanda

0 Responses to “10 Gambar Kenangan Di Syria Sebelum Dan Selepas Perang”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam