Wednesday, October 26, 2016

Agama Terbesar di Dunia pada Tahun 2050


United Arab Emirates-Sebuah laporan baru tentang perkembangan agama-agama di dunia, baru-baru ini telah dikeluarkan oleh lembaga kajian PEW. Lembaga ini menerokai perubahan perkembangan penganut Buddha, Kristian, Hindu, Yahudi, Islam, agama kebudayaan, dan agama-agama lain yang tidak terafiliasi selama rentang tahun 2010 hingga 2050.

Ketika ramai orang bertanya-tanya mengenai masa depan pelbagai agama, hasil kaji selidik PEW ini menggambarkan perkembangan agama-agama di dunia. PEW menggunakan unjuran demografi rasmi dengan memerhatikan data umur, kesuburan, kematian, penghijrahan dan orang yang berpindah agama untuk beberapa kumpulan agama di seluruh dunia.

sumber islampos.com

0 Responses to “Agama Terbesar di Dunia pada Tahun 2050”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam