Tuesday, October 25, 2016

Masya Allah, Gambar Kaabah Muncul Apabila Mushaf Abad 18 Ini Ditekan

mushaf abad 18

Sebuah mushaf dari abad ke 18 yang membuat banyak orang takjub. Ketika mushaf Al Quran dengan terjemahan Bahasa Inggeris pertama itu ditekan, akan muncul gambar Kaabah.

Dalam sebuah video yang beredar luas di Youtube, seorang laki-laki menunjukkan sebuah mushaf berwarna kuning emas. Ia menyebutkan bahawa mushaf itu merupakan mushaf pertama dengan terjemahan bahasa Inggeris dan juga dicetak di Inggeris pada tahun 1734.


Istimewanya, Mushaf Al Quran itu boleh memaparkan gambar Kaabah ketika ditekan. Gambar itu muncul di tepi mushaf. Ia pun memperagakan bagaimana mushaf itu memaparkan gambar Kaabah ketika ditekan.

Video berdurasi 30 saat itu pun kemudian banyak diedar kepada media sosial seperti Facebook. Banyak orang yang takjub bagaimana percetakan di abad 18 boleh membuat kesan yang mengagumkan seperti itu.

sumber tarbiyah.net

0 Responses to “Masya Allah, Gambar Kaabah Muncul Apabila Mushaf Abad 18 Ini Ditekan”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam