Cara Samir Nasri ucapkan Selamat Hari Raya

Cara Samir Nasri Ucapkan Selamat Idul Fitri
Roberto Mancini boleh bernafas lega. Itu setelah di laga pembuka Liga Primer Inggeris anak asuhnya mengalahkan Southampton, 3-2 di Etihad Stadium, Ahad (19/8) malam. Namun sorotan pertandingan itu tertuju pada selebrasi yang dilakukan Samir Nasri. Gol ketiganya menjadi penentu raihan tiga angka Manchester City.

Usai mencetak gol, pemain tengah asal Perancis tersebut berlari ke penjuru padang sambil membuka jersey. Dia menunjukkan kepada kamera sebuah mesej di kaos dalam yang dikenakannya. "Ied Mubarak," begitu bunyi mesej itu.
Nasri meraikan golnya di hari ketika dia tengah merayakan Aidil Fitri. Kebahagiaan di tengah momen lebaran mampu dikonversikannya dengan bermain penuh determinasi di lapangan. Tidak salah dia menjadi penyelamat the Citizen di laga perdana rasmi mereka.

Sekitar tiga jam sebelum kick off, Nasri sudah menyampaikan mesej selamat Hari Raya Aidil Fitri kepada peminatnya. Lewat akaun twitter-nya, @ SamNasri19, ia berkongsi kebahagiaan menyambutnya datangnya hari kemenangan dan penuh kemuliaan. "Aid mabrouk a tous les musulman, Eid Mubarak to all the Muslims (Selamat Hari Raya Aidil Fitri bagi semua kaum Muslim di dunia)" kicau bekas pemain Arsenal itu.

Kebahagiaan juga dirasakan Edin Dzeko. Penjaring gol kedua City tersebut juga sedang merayakan lebaran. "Bajram Serif Mubarek Olsun! Eid Mubarak! May Allah bless you and your families with happines (Semoga Allah memberkati kita dan keluarga kita dengan. Penuh kebahagiaan)," ujar pemain kebangsaan Bosnia itu.
sumber republika.co.id

Comments