Tuesday, November 6, 2012

Facebook Murtads in Malaysia and Singapore masih bebas hina Islam!

Laman kelompok orang-orang murtad menyerang Malaysia dan Singapura melalui laman jejaring Facebook. Dengan menggunakan nama 'Murtads in Malaysia and Singapore', mereka menghina Allah SWT dengan menyamakan-NYA seperti internet.

Surat khabar Malaysia 'Harian Metro' cuba melayari laman tersebut. Berdasarkan hasil siasatan mereka, Harian Metro mendapati ulasan dan posting yang menyudutkan Islam.

Ada komentar yang sangat kelewatan kerana menyamakan Allah dengan internet.

"Tuhan saya adalah internet. Dia tidak beranak dan diperanakkan. Dia juga tidak boleh dilihat dengan mata kasar,'' tulis laman 'Murtads in Malaysia and Singapore' seperti dipetik Harian Metro. '' Nampaknya Tuhan internet berjaya melindungi saya dari bahaya dan sangat bermanfaat kepada saya. Tuhan internet lagi berkuasa. "

Posting lain juga sangat kurang ajar kerana menghina Nabi Muhammad SAW. Laman tersebut juga menghina kerajaan Malaysia iaitu Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan Majlis Ulama Islam Sabah (MUIS) kerana menolak kewujudan orang-orang murtad.

2 Responses to “Facebook Murtads in Malaysia and Singapore masih bebas hina Islam!”

 • January 4, 2013 at 5:35 PM
  group yg baru https://www.facebook.com/MurtadsInMalaysiaAndSingapore
 • January 11, 2013 at 4:03 PM
  Btul..masih tiada tindakan.sudah mengadu pada bahagian dakwah jakim namun tiada jawapan • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
  p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

  Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

  Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

  Back To Top
  Profile Picture
  ©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
  Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
  E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam