Tuesday, November 27, 2012

Peperangan 8 hari, hotel israel rugi USD 518 juta


Akibat serangan 8 hari penjajah Israel ke Gaza, hotel-hotel Israel mengalami kerugian sekitar 518 juta Dollar US.

Maklumat rasmi yang dikeluarkan persatuan hotel di wilayah pendudukan (jajahan haram) Israel, kerugian yang mereka alami selama pencerobohan tentera yahudi zionis ke atas Gaza selama 8 hari itu mencapai 2 bilion Shekel atau 518 juta USD.

Ketua Persatuan hotel Israel, Ami Vederman yang mengeluarkan data tersebut menyeru untuk terus memprolosikan pelancongan Israel supaya pelancong berkunjung ke tanah jajahan haram laknatullah itu.

Majalah ekonomi Israel "The Marker" melaporkan bahawa operasi "Batu Neraka" yang dilancarkan kumpulan perlawanan Palestin mengakibatkan kerugian yang besar sektor pelancongan di wilayah Palestin yang diduduki Israel.Lebih dari 20% destinasi pelancongan dibatalkan selama pencerobohan berlangsung.

Kementerian Pelancongan Israel menyebutkan, ketika ini sedang membuat pengubahsuaian di kawasan pelancongan 48 yang menjadi sasaran terbesar serangan peluru berpandu pejuang Palestin, sebagai tindak balas atas serangan tentera yahudi zionis laknatullah ke Gaza.

0 Responses to “Peperangan 8 hari, hotel israel rugi USD 518 juta”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam