Kanak-kanak Gaza memakai jersi Ozil terbunuh, menguris hati Mesut Ozil

Serangan tentera Israel yang membabi buta menyebabkan ramai rakyat Gaza tidak bersalah terbunuh. Serangan peluru berpandu Zionis ditujukan terus keatas kanak-kanak dan kaum perempuan bukan cerita rekaan. Sebagai bukti, ramai yang terkorban terdiri dari kalangan kanak-kanak,wanita dan warga tua.

Keadaan itu menyebabkan kesedihan dari banyak pihak, tidak terkecuali Mesut Ozil. Pemain Real Madrid itu sangat sedih dengan kematian kanak-kanak yang sedang bermain bola sepak di jalanan. Entah mengapa, ketika asyik bermain jet pejuang tentera Yahudi jatuh dan mengorbankan kanak-kanak itu.

Yang membuat Mesut Ozil sedih adalah mangsa itu sedang mengenakan jersi Ozil bernombor 23. Meskipun  nombor rasmi Ozil di Madrid adalah 10, namun gambar itu mampu menggetarkan hatinya. Ozil memuat turun gambar itu melalui akaun instagram miliknya, officialmesutozil10.

Dalam gambar itu kelihatan jenazah kanak-kanak itu ditangisi rakannya. Dengan mengenakan serban, dia tidak sempat menutup kedua-dua matanya dan mulutnya yang masih menganga. Kelihatan darah dan sebahagian jersi Madrid yang dikenakan mangsa terbakar.

"RIP (Rest in peace) to all the innocent victims, ï'm praying for you. # Freegaza # FreePalestine (Beristirehat dalam kedamaian pada semua mangsa yang tidak berdosa. Saya mendoakan untuk anda. Bebaskan Jalur Gaza. Bebaskan Palestin, "kata Ozil.

Comments