Saturday, November 17, 2012

Roket Hamas mengenai bangunan parlimen dan pesawat F-16 Israel, Allahuakhbar


Sumber Mi'raj News Agency (MINA) di Gaza mengatakan bahawa roket Fajar 5 telah mengenai bangunan parlimen Israel, Knesset. Namun, belum ada berita tentang korban dari serangan oleh Tentera Hamas, Brigade alqassam itu.

Brigade alqassam melalui juru cakapnya mengeluarkan kenyataan rasmi bahawa mereka berjaya menembak jatuh pesawat F-16 Israel di Khan Younis, Gaza. Alqassam berjaya menembak jatuh pesawat F-16 menggunakan roket Ardjuu.

'' Baru-baru ini pajuang berjaya menembak F-16 Israel. Warga Gaza bergembira dan melaungkan takbir di seluruh gaza , "kata sumber MINA.

Sementara jurucakap Kementerian Kesihatan Hamas, Ashraf al-qudra, mengatakan kepada AFP bahawa empat orang Palestin terbunuh dalam serangan baru Israel di Jalur Gaza pada hari Jumaat.

"Tiga orang awam mati syahid dalam serangan di kem Maghazi dan jenazah mereka dibawa ke Hospital Syuhada al-Aqsa," katanya sambil menambah bahawa korban keempat meninggal dunia akibat serangan yang sama.

Serangan ke Jalur Gaza tengah itu disasarkan kepada sebuah rumah. Dua yang terbunuh adalah kanak-kanak.

Dengan kematian keempat orang itu, jumlah korban tewas dalam kekerasan yang meletus pada Rabu lalu itu menjadi 28 orang. Sekurang-kurangnya 270 orang mengalami kecederaan.

Sejak Israel membunuh seorang pemimpin Hamas pada Rabu lalu, roket-roket yang ditembakkan dari Gaza menyebabkan tiga orang Israel terbunuh dan mencederakan 16 yang lain. Demikian keterangan polis dan pegawai perubatan.

Diterjemah dari sumber republika.co.id 

1 Responses to “Roket Hamas mengenai bangunan parlimen dan pesawat F-16 Israel, Allahuakhbar”

 • Besnis produk kesihatan myherb2u-goji,tricajus,susu kambing,mlm call +60192311900
  http://www.healthbuilders.com.my/
  othmandraman@yahoo.com
  http://othmandraman.blogspot.com/?m=1
  http://www.dnaglobal2u.com/
  http://www.iphytoscience.com/
  http://www.drtina.mynucerity.biz/indexi.php
  Kedai P01 pasar majlis sek16 shah alam,selangor,malaysia • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
  p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

  Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

  Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

  Back To Top
  Profile Picture
  ©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
  Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
  E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam