Di Iran, tahanan wanita diperkosa sebelum dihukum mati

Tentera Basij Iran
Anggota Basij Iran sangat ditakuti kerana dilaporkan kerap melakukan perkosaan terhadap para tahanan wanita yang masih perawan sebelum tahanan wanita itu dihukum mati. Mereka yang diperkosa adalah para tahanan wanita yang dijatuhi hukuman mati dan masih perawan. Perkosaan ini adalah "ritual" wajib, kata salah satu anggota tentera Basij tersebut.

Salah seorang anggota tenterayang tidak mau disebutkan namanya mengatakan bahawa ini adalah sebahagian perintah dari pemimpin tertinggi Iran Ali Khameini. Kepada The Jerusalem Post anggota tentera ini mengatakan bahawa pada masa berumur 18 tahun dia pernah diberi "kehormatan" oleh Khameini untuk sementara waktu "menikahi" tahanan wanita muda sebelum mereka dijatuhkan hukuman.

Di negara penganut Syiah ini, adalah haram melaksanakan hukuman mati terhadap wanita jika tahanan tersebut masih perawan, demikian menurut salah seorang bekas anggota Basij.

Dikutip dari laman Muslimdaily, kerajaan menetapkan pesta "perkahwinan" semalaman sebelum si tahanan wanita dijatuhkan hukuman,si wanita tersebut akan dipaksa untuk melayani nafsu seksual lelaki, Setelah digauli suami "barunya", maka si tahanan wanita sudah "halal" untuk dilaksanakan.

"Aku sangat menyesal, walaupun perkahwinan itu sah dan halal di sini", kata bekas tentera tersebut kepada Jerusalem Post.

Beberapa tahanan wanita diberi ubat tidur untuk membuat mereka tidak sedar, kerana biasanya mereka melawan semasa diperkosa. Menurut banyak saksi, mereka lebih takut pada "malam pertama" mereka daripada hukuman mati yang akan dilaksanakan ke atas mereka.

"Aku dengar mereka manangis kuat dan berteriak setelah proses perkosaan itu selesai," jelas mantan tentera tersebut.

"Aku tidak akan lupa bagaimana salah seorang gadis tersebut mencakari wajah dan lehernya sendiri dengan kuku-kukunya setelah dia disetubuhi. Dia mengalami kecerderaan akibat cakaran kukunya sendiri. "

Diterjemahkan oleh Detik Islam dari sumber islampos.com, Wallahu'alam bissawab والله أعلمُ بالـصـواب

Comments

Prieuk Tok said…
waahhh..!!
Dasar syiah,,, kelakuannya bejad.. Pntes aja nikah mut'ah halal bagi mereka, perkosa aja halal..!!
abu bakar said…
blog islam tapi menfitnah sana sini
menyebarkan kebencian mazhab
lebih baik tukar nama jadi blog yahudi,buang masa,gagal sejarah ting 1 tahun 90,otak sempit
Anonymous said…
Astaghfirullahalazim..memfitnah apa pulak ni?? mazhab apa ? kita mmg tahu yg Syiah tu agama yg mnyimpang jauh dri Islam..minta maaf saudara. saya sedih baca komen saudara.apa la slh nya mnympaikn brita dr ngara trsbut..x ksian ka wanita sunni d sana slalu d tindas..? :'(.
Unknown said…
This comment has been removed by the author.
Unknown said…
bnr g sih itu...???
lurimbiz said…
agaknya si abu bakar ni syiah kot sebab tu dia terasa..

Anonymous said…
Ape fitnah yg admib buat ??? Kau dah knp abu bakar??? Xpyh guna nama bapak aku la !!! Memalukan sungguh!!!
Anonymous said…
berikut daftar situs anti syiah yg dicedok oleh penulis.

http://syiahali.wordpress.com/2012/09/21/daftar-situs-website-dan-blog-penyebar-aliran-wahabi-salafy-inilah-musuh-n-u-dan-syiah/

basij adalah pasukan relawan revolusi iran. pasukan ini tiada kuasa untuk menahan orang awam.

Sekolah beladiri itu dibangun pada 1989 silam, sekolah itu memang berniat untuk membentuk siswa-siswanya menjadi kunoichi (ninja perempuan).
http://syiahali.wordpress.com/2012/02/08/3000-orang-tentara-ninja-wanita-syiah-iran-siap-hadang-amerika-israel-dan-saudi-segitiga-dajjal/

diharap penulis berhati2 sebelum menyiarkan sbrg berita dari situs tersebut.
Unknown said…
Dikit dikit bawa bawa Yahudi. Akui saja kalau agama kalaian itu juga bukan agama yg baik..jangan selalu salahkan Yahudi atau pihak lain. Knapa tidak mau mengakui kalau itu juga Dari bagian islam