Thursday, April 21, 2016

ILLUMINATI TACTICAL: FALSE FLAGS


False Flag adalah teknik yang digunakan Illuminati untuk mencetuskan suasana tertentu di sesuatu tempat. Hasil dari suasana tersebut, pihak-pihak tajaan Illuminati mendapat laba dari kerajaan tempatan dan masyarakat setempat. Mereka juga dianggap hero dan penyelamat.

Kaedah yang digunakan ialah dengan mengenalpasti latar belakang tempat yang ingin dicetuskan False Flag. Kemudian beberapa individu atau kumpulan diupah untuk berlakon sebagai pencetus huru-hara dan penjenayah.

Apabila situasi semakin tegang dan tidak terkawal, masyarakat setempat akan menerima apa sahaja bantuan dari luar yang dapat menyelesaikan masalah mereka.

Dalam situasi False Flag, kemungkinan beberapa kematian akan dirancang. Lebih banyak kematian lebih tinggi kepercayaan masyarakat setempat kepada situasi False Flag.

Teknik False Flag akan lebih berjaya jika ia dirancang bersama-sama akhbar utama dan majalah yang terkenal.

Teknik False Flag banyak digunakan oleh Syarikat Hindia Timur Inggeris (SHTI) di kawasan-kawasan jajahan. Kini ia berkembang dan digunakan dengan meluas oleh Amerika, Syarikat Multinasional dan PBB.

Kekurangan pengetahuan masyarakat tentang False Flag memudahkan masyarakat dimanipulasi.

sumber https://www.facebook.com/Ibnuyaacob-Teori-Konspirasi

0 Responses to “ILLUMINATI TACTICAL: FALSE FLAGS”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam