Wednesday, April 27, 2016

Kenapa Foto ini Jadi Viral di Timur Tengah?

shalat di jalan

Kelihatan pada gambar tersebut, tiga orang sedang melaksanakan solat di pinggir jalan yang penuh dengan lalu lalang kenderaan dan menyebabkan kesesakan.

Gambar tersebut diambil di Saudi seperti disarikan oleh ilmfeed, sebuah negara di mana masjid dan surau berada di mana-mana. Mungkin kita bertanya-tanya, mengapa orang-orang ini memutuskan untuk menyekat jalur lalu lintas dan solat di jalan raya? Apakah mereka mencari sensasi? atau ingin popular?

Alasan mereka sungguh luar biasa. Ternyata, mereka adalah orang asing yang terlibat dalam sebuah kemalangan, perlanggaran. Sementara menunggu perkhidmatan kecemasan tiba, mereka memutuskan untuk solat berjemaah sehingga mereka tidak kehilangan kesempatan untuk berdoa. Subhanallah.

Peraturan lalu lintas Saudi menetapkan bahawa pemandu yang terlibat dalam kemalangan, tidak boleh meninggalkan kereta mereka sehingga pihak berkuasa tiba untuk menyiasat.

sumber islampos.com

0 Responses to “Kenapa Foto ini Jadi Viral di Timur Tengah?”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam