Tuesday, August 6, 2013

Lionel Messi dan Zionis Israel


Tersebar luas foto bintang Barcelona Lionel Messi memakai topi Yahudi iaitu kibah sambil berdiri di depan Tembok Ratapan Jerusalem di jejaring sosial Facebook.

Kehadiran pasukan kelab gergasi itu ke Israel dan Tebing Barat untuk perlawanan persahabatan pra-musim.
Lionel Messi di Tembok Ratapan 
Boikot Barcelona ! anda masih mahu menyarung jersey Barca ?

Neymar
Media Israel berharap dengan memuat naik foto pemain terbaik dunia ini dapat meningkatkan imej positif bangsa Israel di kalangan masyarakat Arab.

Presiden Israel akan mengadakan jamuan dengan beberapa wakil pasukan Barca di kediamannya di Jerusalem sebelum menjalani sesi latihan di lapangan Jaffa.
Boikot!
Ovijaa Adraei, jurucakap tentera Israel bersama rakan-rakannya dari entiti Zionis, mengucapkan (Selamat Datang di Israel) Barcelona.

Diterjemahkan oleh Detik Islam dari sumber eramuslim.com, Gambar dari sumber foxnews.com, independent.co.uk & facebook.com

3 Responses to “Lionel Messi dan Zionis Israel”

 • August 6, 2013 at 4:47 PM
  NEYMAR????
  ala..hampa..
 • August 7, 2013 at 8:03 AM
  Mari.kita.boikot.barca.dgn.jangan sokong.barca.dn.boikot.game.malaysia.vs.barca.
 • Kelakar orang Islam yg sampai brgaduh kat fb pasal bola sepak sahaja. Harap buka mata lah ya. Lindungilah aku dari fitnah al masih dajjal ya Allah. • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
  p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

  Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

  Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

  Back To Top
  Profile Picture
  ©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
  Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
  E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam