Tuesday, December 17, 2013

Akhir Zaman: Salji komponen Utama Dalam Pembentukan Sungai dan Tanaman

Beberapa hari kebelakangan ini, salji turun di Semenanjung Arab selepas dilanda Ribut Alexa. Imam Masjid Haram Syeikh Su'ud Syuraim berkata, terbukti bahawa Muhammad shallallahu 'alaihi wa sallam adalah benar-benar seorang Nabi dan Rasul yang menerima wahyu dari Allah.

Syeikh Syuraim menambah, salji merupakan komponen utama dalam pembentukan sungai dan tanaman. Turunnya salji di Semenanjung Arab membuktikan kebenaran dari Nabi shallallahu 'alaihi wasallam.

Dalam sebuah hadis, Nabi berkata, "Hari Penghakiman baru akan tiba selepas negara Arab kembali ke ladang hijau dan sungai."

Syeikh Syuraim juga menyebutkan salji telah turun di wilayah Tabuk. Hal ini mengingatkan pada sabda Nabi shallallahu 'alaihi wasallam kepada Muadh ketika terjadi Perang Tabuk, "Jika kau berumur panjang, engkau akan melihat tempat ini penuh dengan kebun.

*Diterjemahkan oleh Detik Islam dari sumber islampos.com

1 Responses to “Akhir Zaman: Salji komponen Utama Dalam Pembentukan Sungai dan Tanaman”

 • Subhanalloh...artikel yang sangat informatif dan bermanfaat sekali om jangan lupa baca juga ya Mobil Sedan Corolla

  Camera.co.id Toko kamera murah di Indonesia

  Camera co id Toko kamera murah di Indonesia

  Mobil Sedan Corolla
 • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
  p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

  Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

  Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

  Back To Top
  Profile Picture
  ©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
  Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
  E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam